{**}

Laatste nieuws

Bouwfirma Despierre steekt reissector hart onder de riemNooit eerder had de Belg zo’n hoge nood aan vakantie, na een jaar van restricties, thuiswerk of avondklokken. Velen dromen dan ook van een exotische bestemming met een flinke dosis zon. Reisagentschappen echter, zien vooralsnog enkel zwarte sneeuw. Om zowel reizigers als de reissector zelf het nodige (zon)licht aan het einde van de tunnel te gunnen, lanceert bouwfirma Despierre uit Houthulst een opvallend initiatief: wie er voor eind oktober een woning koopt, krijgt een reischeque van 2.500 euro.  

 

Een maatschappij in stilstand
In maart 2020, toen de wereldwijde pandemie ook ons land in z’n greep kreeg, introduceerde de Nationale Veiligheidsraad tal van maatregelen. Verplaatsingen hoorden zich voortaan enkel te beperken tot het strikt noodzakelijke, social distancing werd – net als telewerk - de norm, en zelfs even halt houden en uitrusten op een bankje in een park of dreef werd verketterd. Afgezien van wat respijt tijdens het zomerreces was en is zelfs een restaurant- of cafébezoekje niet meer aan de orde. De gevolgen waren – en zijn nog steeds – stevig merkbaar.

 

Het belang van een woning
Sinds de pandemische tsunami is iedereen aangewezen op zijn of haar thuis. Het drukte heel wat eigenaars van een huis of appartement met de neus op de feiten. Zou het niet fijner zijn om een tuin, of terras te hebben? Was het niet eens tijd om die leefruimte eens onder handen te nemen? En is het mogelijk om - met al dat thuiswerk en de bijhorende videocalls – een bureauruimte in te richten? De baksteen in de maag van de Vlaming nam opnieuw stevig in waarde toe. Zeker gezien ook reizen door de publieke opinie op de nodige afkeur konden rekenen, of zelfs resoluut werden verboden. Met alle gevolgen vandien voor de reissector, die zich massaal geconfronteerd zag met het toekennen van vouchers, of, erger nog: terugbetalingen.

 

Een hart onder de riem
Om die reissector nu het broodnodige duwtje in de rug te geven, en toekomstige vastgoedeigenaars ineens ook perspectieven te bieden, lanceert bouwfirma Despierre een opvallend initiatief. Wie voor oktober een woning koopt bij Despierre, verzekert zich van een reischeque ter waarde van 2.500 euro.

“Het idee daarachter is tweeledig”, vertelt Filip Despierre. “Enerzijds willen we onze steun uitspreken voor zowel de reissector zelf, als het lokale reisbureau “Uniquest” in het bijzonder; anderzijds willen we ook duidelijk maken dat, wie een woning wil kopen, z’n reisdromen niet noodzakelijk meteen hoeft op te bergen om budgettaire redenen.”

 

Een woonst met een reis inbegrepen
Wie op zoek is naar een woning en op de website van Despierre z’n gading vindt tussen een van de vele lopende projecten, maakt in ieder geval kans. Zo bijvoorbeeld bij het Project Hoedt, waaronder Despierre Bouw & Ontwikkeling z’n deskundige schouders zette, om er oudere, stilaan verloederde woningen in te ruilen voor kwalitatieve, visueel knappe en energetisch-attractieve nieuwbouwwoningen en -appartementen. En het resultaat mag er zijn: Hoedt telt 7 nieuwbouwwoningen en 14 nieuwbouwappartementen met zongerichte tuin of terras, waarbij de koper zelf nog inspraak heeft in de materiaalkeuze. Wie geprikkeld is: project Hoedt zet de deuren open op 27 maart van 14u tot 17u en daags nadien 28 maart van 10u tot 12u. Geen tijd? Geen probleem: voor meer info, kan je zeker ook terecht op de website www.despierrebouwenontwikkeling.be

Terug naar nieuwsoverzicht

Zelf bouwgrond te koop?

Contacteer ons