{**}

Laatste nieuws

Lockdown? Of toch niet?Lockdown of niet? Dat is 1 van de kernvragen waar de gemiddelde Belg zich mee bezighoudt de dag van vandaag, het heeft zowat onze levens overgenomen. 

Tock krijgen wij de laatste weken ongelooflijk veel vragen of het nog interessant is om te gaan investeren. Door deze vragen en gesprekken besloten we om even in onze pen te kruipen :-) 

 

Is investeren een goed idee in onzekere tijden? Wij denken alvast van wel, en dat werd ook bewezen door de enorme boost die vastgoed kreeg na de lockdown periode. Er werd enorm veel vastgoed verkocht, niet alleen aan de kust maar ook in alle andere steden en gemeentes. En laat dat nu juist hetgeen zijn dat vastgoed doet, vastgoed zorg voor een zekerheid, een vast maandelijks inkomen en voor een meerwaarde bij verkoop. 

Wat zijn nu juist de redenen om in vastgoed te investeren: 

1. Fiscaal: 

  • de leningen staan momenteel historisch laag waardoor het zeer voordeelig is om geld te gaan ontlenen bij de banken
  • de investering is aftrekbaar in uw belastingen
  • bij verkoop met meerwaarde is er slechts een beperkte meerwaardebelasting
  • spaargeld brengt niet meer op, met rentes van 0.01% betalen we om ons geld op het spaarboekje te laten staan

2. Maandelijkse inkomsten;

  • door de verhuring van uw pand(en) zorg je voor een nieuwe tak van maandelijkse inkomsten, dit bovenop uw loon. Dit geeft natuurlijk mogelijkheden. U kunt ervoor kiezen om de lening hiermee af te betalen, het geld te gaan herinvesteren of te gebruiken voor een leuke extra. 
  • als je dan eventjes verder denkt, dan zul je merken dat dit een leuke aanvulling kan zijn voor jou pensioen -  daar de pensioenen na een volle loopbaan in Belgîë nog steeds geen vetpot zijn :-)

3. Samenhang met inflatie

  • de huurprijs evolueert mee met de welvaart. De huurprijs kan worden afgestemd op het indexcijfer der consumptieprijzen, mits binnen de huurovereenkomst zo werd bepaald. Wanneer het leven in het algemeen duurder wordt, zal ook de huurprijs mee evolueren.

4. Perfect in te plannen in je succesieplanning

 Al deze redenen zorgen ervoor dat het dus nog steeds een goede belegging is, alvast in deze rare tijden waarbij de beurs zeer instabiel kan reageren op de verschillende factoren rond COVID-19. 

Ben jij zoals wij, ook overtuigd dat investeren in vastgoed een goed idee is, aarzel dan niet om eens te kijken naar onze projecten. 

  • Woonproject 'Hoedt' -  appartementen met een startprijs van € 203.000 - minimumrendement van 3% 
  • Residentie 'De Toekomst' - appartementen met een startprijs van € 158.000 - minimumrendement van 4%
  • Woonproject 'Terra Est' - woning met een startprijs van € 237.000 - minimumrendement van 6% 

www.despierrebouwenontwikkeling.be

 

Contacteer ons snel en investeer in uw toekomst en die van uw kinderen. 

Terug naar nieuwsoverzicht

Zelf bouwgrond te koop?

Contacteer ons